Virtualla maskiner

 

 

Windows 95


Windows 95 är den maskin som gett mig mest problem i form av krascher. Blåskärmen visar sig även i virtuell miljö. Denna maskin måste hanteras varsamt. Jag har inte brytt mig om att forska i orskerna till krascherna. Det är bara att starta om. Men jag är glad att funktionen Undo Disks finns med i Virtual PC 2007. Då kan man stänga av sin maskin utan att några ändringar sparas, behändigt när något verkar ha gått "sönder".


När jag installerade Windows 95 blev det nödvändigt att kopiera alla filer för installationen till den virtuella hårddisken, att installera från den laddade ison fungerade inte. Under installationen kom plötsligt meddelande om att filer inte kunde hittas, att peka mot cd'n fungerade inte. Men med alla filer på den virtuella hårddisken var det inga problem.
Den virtuella maskinen startades med en virtuell kopia av en startdiskett för win 95. Efter installationen av OS måste chipsetdrivrutiner installeras.
Den modernaste versionen av Internet Explorer som kan användas är IE 5.5, svensk version finns här. För att nå internet måste TCP/IP installeras, det finns på installations CDn.

Virtual NT4

 

Även denna maskin komprimeras bäst med Precompactor iso från Virtual PC 2004 och sedan Virtual PC 2007s funktioner för att komprimera.

 

FöregåendeBakåt HemBohuset NästaNästa